dimarts, 27 de setembre del 2011

NO ENS ENGANYES, RUBALCABA (article d'opinió de Gustau Pérez, Sec. d'Estratègia Política del BLOC JOVE)

"Ara, en un altre acte d'improvisació, tornen a recòrrer a aquest impost però d'una manera tímida i covard."

Ara va a resultar que el PSOE és d'esquerres. Després d'una legislatura caracteritzada per la més pura política econòmica neo-liberal que ha afectat majoritàriament a les classes mitjanes i baixes, amb mesures com ara una reforma laboral amb comiats massius i baixada de salaris, privatitzacions (AENA, Loteries), a més de l'antidemocràtica reforma constitucional que posa sostre al dèficit públic, ara ve Rubalcaba a pujar els impostos als rics.

Fa només tres anys el govern socialista eliminava l'Impost de Patrimoni exposant que era ineficaç, ineficient i injust. Ara, en un altre acte d'improvisació, tornen a recòrrer a aquest impost però d'una manera tímida i covard. Aquest "nou" impost afectarà als patrimonis superiors als 700.000 € (quan a l'any 2008 el mínim exent era de 108.000€), és a dir, a només 160.000 persones.

Per això pensem que a més de ser insuficient, es tracta d'una estratègia electoralista que centra el debat en un impost quasi imperceptible per a les arques de l'Estat (sols pujarà un 0'2% la pressió fiscal a Espanya, que continuarà per baix de la mitjana EU-15 i EU-25) mentre que s'evita parlar d'una vertadera reforma fiscal.

El PSOE de Rubalcaba podia haver apostat per una reforma fiscal valenta, que tant necessita l'Estat des de fa temps. Haver apostat per un sistema impositiu progressiu, equitatiu i solidari on les persones tributen en funció de les seues circumstàncies econòmiques, un sistema que de segur el nostre candidat per a les eleccions del 20-N a les Corts Espanyoles Joan Baldoví proposarà a les Corts Espanyoles en la pròxima legislatura.

D'altra banda, critiquem durament la posició del govern valencià d'Alberto Fabra que fa aquest impost inútil, ja que la bonificació és del 100% i, per tant, no té cap repercussió. Uns diners que des del BLOC JOVE pensem que es podrien fer servir per a lluitar contra l'atur juvenil que tant acusem a la nostra terra, superant el 50% entre els menors de 25 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada