dijous, 22 de setembre del 2011

El BLOC JOVE critica l'augment de les taxes universitàries per al nou curs 2011/2012

Des de BLOC JOVE volem criticar l’excessiu augment (del 7,5 %) de les taxes universitàries a les universitat públiques del País Valencià imposat des de la Generalitat Valenciana que les situa en la part més alta de la forqueta que havia proposat el Ministeri d'Educació (entre el 3,6% i el 7,6%) i supera notablement l'Índex de Preus al Consum (IPC). D'aquesta manera, l’estudiantat valencià haurà d'afrontar unes taxes universitàries que se situen entre les més altes de l'Estat.

Des de de la Conselleria d'Educació també s'ha incrementat el preu a les segones matrícules un 75% més cares que les primeres i en el cas de les terceres un 120% el que és, sens dubte, excessiu i més en un context de crisi econòmica com l'actual on l'atur juvenil supera el 50 %. Aquest fet, unit a la retallada de beques a l'estudi i a la part autonòmica de les beques Erasmus, és una mostra més del menyspreu del Partit Popular cap a l'educació pública, que fa pagar als estudiants la seua pèssima gestió en matèria d'educació.

Per això, des del BLOC JOVE apostem per una congelació de la taxes universitàries i per un augment de les beques i de la inversió en educació ja que amb més taxes i menys beques, s'impedeix l'accés dels joves a la universitat i es dificulta el futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada