dimarts, 20 de setembre del 2011

EL BLOC JOVE DE SILLA DEMANA LA REACTIVACIÓ DEL VOLUNTARIAT LOCAL A TRAVÉS DEL SERVEI DE PROTECCIÓ CIVIL I DELS JOVES

Des del BLOC JOVE de Silla demanen la reactivació d’un servei de voluntariat local que fa anys que ha deixat d’existir com és de Protecció Civil, demanem que des de les regidories de seguretat ciutadana, participació ciutadana i joventut s’elabore un programa per tal que els i les joves de Silla participen dins del servei de Protecció Civil. És una bona forma per tal d’involucrar a la joventut en la vigilància i seguretat del poble, potenciant el voluntariat local i el contacte amb la ciutadania de la localitat.

Per a Àngel Pérez, Secretari d’Organització del BLOC JOVE de Silla, “aquesta aposta que fem és important alhora que els i les joves de Silla es donen compte de dos factors: els actes altruistes que fa molta gent sense cobrar ni un euro i que siguen conscients d’allò que passa al poble en matèria de vigilància i de seguretat”. Destaca que “seria un avanç ja que la formació d’aquestes persones serviria per recolzar als diferents cossos de seguretat del poble” donat que ajudarien a la policia local en la vigilància d’actes locals: esports, falles, bous, processons... i ajudarien al servei rural de vigilància que han fet els llauradors de Silla. 

Aquesta iniciativa ve donada d’experiències que hi ha hagut en localitats en matèria de vigilància mediambiental, “on la participació de la joventut ha anat augmentant any rere any”, comenta Àngel Pérez. Actualment a Silla no existeix cap servei de Protecció Civil i lamenten que tal servei haja desaparegut de la localitat amb la desídia de les persones que han portat les regidories de seguretat ciutadana, joventut i participació ciutadana en les darreres legislatures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada